Цар тахлын үед (СОVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжинэ.
ШИНГЭНИЙ ХЭРЭГЛЭЭ:
-Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, цай уух
-Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
МАХ, МАХАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
-Халуун шөлтэй хоол идэх
-Адуу, хонь, сонгино, сармис, хөмүүл түлхүү хэрэглэх
-Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
-Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
ӨӨХ, ТОСНЫ ХЭРЭГЛЭЭ:
-Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
-Транс тос хэрэглэхгүй байх
ЖИМС, ХҮНСНИЙ НОГОО:
-Нимбэг, чацаргана, аньс, жүрж, нэрс, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
ГУРИЛ, ГУРИЛАН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
-Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
-Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
-Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах
СҮҮН, СҮҮН БҮТЭЭГДЭХҮҮН:
-Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уу
-Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх
Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам
Сэтгэгдэл бичих